top of page

Pedagógusok, gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok

Sebes Anna

francia-német szakos tanár

székhely: Brüsszel

email: annasebes@skynet.be

telefon: 0032-2-332-1625

mobil: 0032-485-321-402

web: www.annasebes.com

Végzettség, szaktudás: francia-német szakos tanár (ELTE-BTK), magyar mint idegen nyelv (Berlitz-iskola)
Tevékenységi kör: francia/német/magyar hiteles fordítás és tolmácsolás
Munka nyelve: magyar, francia, német
Bemutatkozás: Több mint 20 éve vagyok hiteles fordító és tolmács francia és német nyelven a legkülönbözőbb területeken: bíróságokon, rendőrségen, kórházban magyar betegeknek, és bárkinek bárhol. Magyar, francia és német nyelvtanár vagyok több mint 30 éve. Tanítok felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Évekig tanítottam magyar nyelvet az összes európai uniós intézményben. Tanítványaim ma ugyanott fordítók és tolmácsok. Ha nem tudja nem magyarajkú férjét, feleségét megtanítani magyarra, mert kommunikálni akarnak egymással és nem magyar órát tartani, akkor forduljon hozzá bizalommal, én majd megtanítom. Az órák beszédcentrikusak és vidámak, cél, hogy mielőbb tudjon a tanítvány kommunikálni. Nagyon szeretek tanítani.

Kéri Csenge

gyógypedagógus

székhely: ősztől Brüsszel

email: csengepipacs@gmail.com

mobil: 0036-30-568-5472, 0032-474-091-968

Végzettség, szaktudás: gyógypedagógus
Tevékenységi kör: 
enyhe- illetve súlyosan halmozott gyerekek, felnőttek oktatása, fejlesztése
Munka nyelve: magyar, francia, angol

Bemutatkozás: Gyógypedagógusként végeztem, már 10 éve foglalkozom gyerekekkel, 5 éve pedig már a szakmában dolgozom.

Nagyon sok területen dolgoztam már, ezek közül néhány :
• Súlyos-halmozott gyerekek korai fejlesztése
• Down-szindrómás, autista, hiperaktív gyerekek fejlesztése
Emellett 12 évig zongoráztam, fuvoláztam, furulyáztam, így ezek oktatását is vállalom. Természetesen az első 4 év tanítására is érvényes a diplomám, így tantárgyak (francia is) korrepetálását és megtartását vállalom. Brüsszelben éltem 2x1 évet, így jól ismerem és nagyon szeretem a várost.

Ekaterina Artemenko

konduktor-tanító

székhely: Brüsszel 

email: katalin2003@hotmail.co.uk

mobil: 0032-485-694 775
 

Végzettség, szaktudás: konduktor-tanító (Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete; részletes információ a konduktív nevelésről ezen a honlapon tekinthető meg: http://peto.hu/start/)

„Nurtured Heart Approach” szakember (Training for NHA Certification, Tucson, AZ, USA, 2008; részletes információ a „Nurtured Heart” módszerről ezen a honlapon tekinthető meg: http://difficultchild.com/)

Tevékenységi kör: mozgássérült és viselkedési zavarokkal rendelkező gyerekek és felnőttek rehabilitációja Pető módszerrel

Munka nyelve: magyar, angol, orosz, francia
Bemutatkozás: 18 éve segítek aktív és önálló életre felkészíteni autista, dyslexiás, figyelem- és önértékelési zavaros, szelektív néma, illetve mozgás rendellenességekkel   rendelkező gyerekeket és felnőtteket (hemiplegia, diplegia, dupla hemiplegia, athetosis, ataxia és más). A tapasztalataimat Magyarországon, Angliában és Belgiumban speciális, illetve normal tanrendű iskolákban szereztem. Mottóm: “The only disability in life is a bad attitude”.

Cziráki Anna
gyógy- és fejlesztőpedagógus

székhely: Brüsszel 

email: panni.cziraki@gmail.com

mobil: 0032-491-899728
 

Végzettség, szaktudás: tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos óvodai és általános iskolai tanár, földrajz szakos általános iskolai és középiskolai tanár

Tevékenységi kör: gyógy- és fejlesztőpedagógus, pszichomotoros fejlesztő, magyar nyelvi fejlesztő

Munka nyelve: magyar

Bemutatkozás: A szakma iránt mélységesen elkötelezett pedagógus vagyok, aki 0-18 éves gyermekek oktatására képesített. Az anyaországtól távol felnövő gyerkeknek szüksége van szakmai segítségre is ahhoz, hogy értelmi-érzelmi fejlődésük zavartalan legyen. Ez halmozottan igaz az átlagtól eltérő gyermekeknél. A Studio Positiv’On képzőközpontban a magyar nyelvi és pszichomotoros fejlesztésért vagyok felelős. Csoportos  és egyéni foglalkozásokat is vezetek.

Dulai Timea

 

tanító és óvodapedagógus, francia nyelvoktató, gyerekjógaoktató, kineziológus

székhely: Brüsszel​ 

emailtimea.dulai@gmail.com

webwww.timea-kinesiologie.jimdo.com


 

Végzettség, szaktudás: tanító - francia nyelvoktató (ACsJTTKF Gyõr), tanító és óvodapedagógus (CRFP Paris), gyerekjógaoktató (Mandala Budapest), kineziológus (IBK Rixensart)
Tevékenységi kör: óvodás és általános iskolás korú gyerekek tanítása, képességeik, készségeik fejlesztése – stresszoldás, energetikai egyensúly helyreállítása
Munka nyelve: magyar, francia
Bemutatkozás: Brüsszelbe érkezésem óta belga óvodákban és iskolákban tanítottam, többek között franciát, mint idegennyelvet is. Az európai iskolák magyar szekciójának életébe is volt alkalmam bepillantani mint óvónő és mint tanítónő. Jelenleg egy Waldorf óvodában dolgozom, melynek a pedagógiája már tanulmányaim során nagyon magával ragadott. Itt a lelki, testi és szellemi adottságok fejlesztésére egyforma hangsúlyt helyezünk az egységes művészeti, gyakorlati és intellektuális képzés útján. Emellett egyre aktívabban tevékenykedem kineziológusként : A kineziológiai kezelések segítenek a gyerekek és felnőttek energiablokkjait feloldani, szervezetük öngyógyító folyamatait beindítani. Ezáltal lehetővé válik számukra a testi-lelki- szellemi harmónia
megteremtése és megélése.

Jasik Zsolt

 

rendszer-informatikus, gyógypedagógiai asszisztens

székhely: Brüsszel 

email: jasik.zs@gmail.com

mobil: 0032-484-634481
 

Végzettség, szaktudás: rendszer-informatikus, gyógypedagógiai asszisztens

Tevékenységi kör: informatika oktatás gyermekeknek, felnőtteknek, informatikai tanácsadás, általános korrepetálás, gyermekfelügyelet.

Munka nyelve: magyar

Bemutatkozás: 5 évig informatikai alapokat, kiadványszerkesztő programok használatát oktattam felnőtteknek. Itt kerültem kapcsolatba először fogyatékkal élő emberekkel, csoportjaim között volt hallás-, illetve látássérült osztály is. Ezt követően 7 évet egy budapesti speciális szakiskolában foglalkoztam értelmileg- és tanulásban akadályozott gyerekekkel, fiatal felnőttekkel. Osztályfőnökként, szakoktatóként készítettem fel őket OKJ-s szakmai vizsgára.

Buják Tünde

 

gyógypedagógus, logopédus

székhely: Brüsszel

email: tunde0220@gmail.com

 

Végzettség, szaktudás: ELTE-BGGYFK logopédus tanár-logopédus terapeuta szakos gyógypedagógus

Tevékenységi kör:  Gyermekek és felnőttek logopédiai ellátása. Pösze terápia, Diszfónia terápia, egyéni részképessègek fejlesztése, nyelvi fejlesztés-szókincsbővítés, megkésett beszédfejlődés terápiája, nyelvlökéses nyelès terápiája, beszédritmus zavarainak terápiája.

Munka nyelve: magyar

Bemutatkozás: 2009-ben diplomáztam, azóta dolgozom logopédusként és foglalkozom gyermekekkel, felnőttekkel egyaránt. Mindkét korcsoporttal könnyen megtalálom a közös hangot, az egyénre szabott terápiák sikeresek, jó hangulatban telnek. Brüsszelben kéthetente hétvégén rendelek. Gyermekek és felnőttek jelentkezését egyaránt várom. 

 

Kertész-Farkas Boglárka

 

zeneterapeuta, angol nyelvtanár

székhely: Brüsszel

email: bo.kertesz@gmail.com

mobil:  32 492 340 876

 

Végzettség, szaktudás: zeneterapeuta, angol nyelvtanár

Tevékenységi kör:  zeneterápia, angol nyelvtanítás

Munka nyelve: magyar

Bemutatkozás: A zeneterápia alkalmazási területe igen szerteágazó. Az általános pedagógiában, gyógypedagógiában a zeneterápiás foglalkozások segítik többek között a magatartási nehézségekkel küzdő gyermekek beilleszkedését a közösségbe, vagy az autizmus spektrumzavarral élők mindennapjait. A mentálhigiénés prevencióban, rehabilitációban is sikeresen alkalmazható, mivel mindazon testi és lelki történések feltárhatóak általa, amelyek szavaink megformálódása előtt már jelen voltak életünkben. A zeneterápia nem kizárólag önálló módszerként folytatható, hanem más alkalmazott terápiákkal (pszichoterápia, viselkedésterápia, gyógypedagógiai fejlesztő módszerek stb.) együtt  vagy azok kiegészítéseként. Zenei előképzettséget nem igényel. Jelenleg a L'Arche nemzetközi szervezet brüsszeli intézetében dolgozom önkéntesként, valamint angol nyelvtanárként egyéni nyelvórát is tartok.

 

Wittlinger Gabriella

 

történész, tanár

székhely: Brüsszel

email: gabriella.wittlinger]gmail.com; hatartalantortenelem@gmail.com

mobil: 0487 21 76 23

web: hatartalantortenelem.wordpress.com; Facebookon: Határtalan történelem; Instagram: hatartalan_tortenelem

 

Végzettség, szaktudás: Történelem egyetemei diploma és tanár képesítés

Tevékenységi kör: oktatás, kutatás

Munkamódszer: gyermekek számára csoportos és egyéni történelem oktatás, foglalkozások szervezése, távoktatás formában is; magyarországi vizsgára való felkészítés; felnőttek számára kulturális események szervezése.

Munka nyelve: magyar, angol

Bemutatkozás: Célom, hogy a külföldön élő magyar vagy részben magyar gyerekekkel megismertessem a magyar történelmet és kultúrát. A találkozási pontokat bemutassam a belga és magyar történelemben, illetve azzal amely még a családi kapcsolatok alapján felmerül. Hogy biztonságosan mozoghassanak a többkultúrájú világban, hogy egyikben sem legyenek idegenek és ezáltal magabiztosabbak lehessenek. Ismerjék meg magukat a hozott múlt felől is és élvezzék ezt az „utazást”.

 

Kiss Tiborné, Izabella

​óvodapedagógus

székhely: Brüsszel

email: kissnebella@gmail.com

mobil: 0032-493-999-142

Végzettség, szaktudás: óvodapedagógus, óvodai – közoktatási - tanügyigazgatási szakértő, szaktanácsadó, tehetségfejlesztő, korszerű mozgásfejlesztő
Tevékenységi kör: a 3-7 éves gyermekek adottságainak, képességeinek hatékony fejlesztése; az iskolakezdéshez, tanuláshoz szükséges tapasztalatok, gyakorlati készségek kialakítása;  tanulási zavarok kiszűrése, prevenció; koordinált mozgásfejlesztés; speciális tehetségfejlesztés
Munka nyelve: magyar
Bemutatkozás: 
Óvodapedagógusként segítem az óvodás korú gyermekek iskolára való felkészítését, kiemelten kezelve az iskolakezdés kurdarc élményének elkerülését. Speciális képességfejlesztéssel az olvasás-írás előkészítését, a tanulási nehézségek kompenzációját. A tehetséges gyermekek felfedezését, adottságaik, képességeik hatékony fejlesztését.

Dóczi Ilona

tanító, andragógus

székhely: Brüsszel

email: idoczi@hotmail.com

mobil: 0032-493-143-124

web: 

www.facebook.com/magyarrahangolva; www.magyarrahangolva.com

Végzettség, szaktudás: tanító, andragógus, felnőttképzési szakértő, kulturális menedzser
Tevékenységi kör: m
agyar nyelv tanítása felnőtteknek és gyerekeknek; alsó tagozatos gyerekek felkészítése magyarországi általános iskolai vizsgákra; kulturális rendezvények, konferenciák, szabadidős programok, táborok, felnőttképzési programok, képzések szervezése és lebonyolítása.
Munka nyelve: magyar

Bemutatkozás: Célom, hogy a Belgiumban élő, iskolás korú gyerekeket segítsem anyanyelvük megőrzésében és támogassam a tanulni vágyó felnőtteket. Az anyanyelvnek és az irodalomnak meghatározó szerepe van az érzelmi élet és a kreativitás fejlesztésében, az én és a másik közötti különbség, az idegenség megfogalmazásában és a másság erre épülő tiszteletében. Fejleszti az élmények feldolgozásának és megőrzésének képességét. Eddigi munkatapasztalatom alapján vallom, hogy az anyanyelv jó ismerete olyan magabiztosságot ad, amely segít a ránk váró mindennapi feladataink könnyebb teljesítésében akár külföldön is.

Volszky-Kovács Ágota

angol szakos tanár, bölcsődei gondozó

székhely: Brüsszel (és környéke)

email: volszkykovacsagota@gmail.com

mobil: 0032-485-805-466

Végzettség, szaktudás: angol szakos nyelvtanár, csecsemő- és kisgyermeknevelő, bölcsődei gondozónő
Tevékenységi kör: angol nyelvtanítás középiskolások és felnőttek részére (Business English, Business Correspondence), játékos angol gyermekeknek (Super Simple Learning), csecsemőgondozás, kisgyermeknevelés - tanácsadás
Munka nyelve: magyar, angol
Bemutatkozás: 
A Debreceni Egyetem angol bölcsész szakán szereztem tanári végzettségemet. Egy évtizedet oktattam egy gimnáziumban, majd szakközépiskolában, ahol sikeresen készítettem fel diákjaimat az érettségire, illetve a nyelvvizsgákra. Első gyermekem születését követően kezdett foglalkoztatni a csecsemő- és kisgyermekkor lélektana, a csecsemők és kisgyermekek fejlődése és gondozása.  A mindennapok gyakorlata mellett az elméleti és pszichológiai képzést a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési- és Felnőttképzési Karán szereztem. Többek között bölcsődékben és egy Montessori kétnyelvű óvodában szereztem szakmai gyakorlatot e téren.

IMG_4665-2_edited.jpg
Paládi Edit

 

gyógypedagógus,
komplex-mozgásterapeuta,
OH-kártya instruktor, babajelnyelv oktató, RGM csoportvezető

székhely: Brüsszel 

email: paladi.edit@gmail.com

mobil: 0032-499-1077-60
web: www.paladiedit.com

Végzettség, szaktudás: komplex mozgásterapeuta, gyógypedagógus, értelmileg akadályozottak szakirányon tanár, pszichopedagógia szakirányon terapeuta,  OH-kártya instruktor, RGM csoportvezető.

Tevékenységi kör: tanulási nehézségek megelőzése, oldása mozgásterápiával, csecsemőkori reflex korrekció, komplex fejlesztés, iskolára való felkészítés, korrepetálás, multiszenzoros fejlesztés, tanácsadás

Munka nyelve: magyar

Bemutatkozás: Gyógypedagógusként és mozgásterapeutaként több, mint 12 éve foglalkozom gyerekekkel. Dolgoztam speciális szakiskolában és gyermekotthonban, emellett képességfejlesztő órákat tartottam ép értelmű és sérült gyermekeknek egyaránt. Fél évet töltöttem Erasmus ösztöndíjjal Finnországban. Idő közben mozgásterápiás (INPP/reflex korrekció, Kulcsár-féle komplex mozgásterápia) és RGM csoportvezetői (mutliszenzoros fejlesztés) végzettséget is szereztem.  Több évig autista szekciót vezettem egy általános iskolában, ahol a gyerekek oktatása fejlesztése mellett a kollegák betanítása is feladatom volt. Brüsszelben több mint 7 éve várom magán, egyéni és csoportos foglalkozásaimra azokat a gyerekeket, akik játszva szeretnének tanulni, fejlődni. Felnőttekkel és gyerekekkel  az OH Asszociációs kártyákon keresztül merülünk el egy adott témában, ahol én segítek, támogatok, hogy eljussanak a saját felismeréseikhez, megoldásaikhoz.

Munkám során igyekszem a gyermekeket teljes valójukban megismerni, tapasztalataimat, a megfelelő módszereket az ő saját lényükre adaptálni. Célom, hogy a hozzám forduló családok, gyerekek egyénre szabott, hatékony segítséget kapjanak!

Molnár-Nagy Klára
tanító, francia tanár és nyelvi coach

székhely: Brüsszel 

email: molnar.klara@gmail.com

mobil: 0032-475-660137
 

Végzettség, szaktudás: Általános iskolai tanító és francia nyelvoktató tanító, francia nyelv- és irodalom szakos bölcsész tanár, « Appreciative Inquiry » és « The People Capability Maturity Model® » módszerekre szakosodott coach, nyelvi coach

Tevékenységi kör: francia nyelv oktatása gyermekeknek és felnőtteknek, nyelvi coaching. A Studio Positiv’On fejlesztőközpont vezetése

Munka nyelve: magyar, francia, angol, német
Bemutatkozás: A tanítványközpontú oktatás és az aktív pedagógiák elkötelezett híve vagyok. Egyéni és csoportos foglalkozásokat, tanfolyamokat, táborokat szervezek minden korosztálynak. Az idegennyelvi önbizalom fejlesztése és a pozitív megközelítés a fő eszközeim. A Studio Positiv’On központot vezetem. Fő célunk, hogy a szabadidő hasznos eltöltésén túl ember- és kommunikáció- központú tevékenységünkkel a Belgiumban élő magyar közösséget sokoldalúan segítsük. 

Kozma Krisztina

 

magyar és német szakos tanár

székhely: Brüsszel 

email: kozmakrisztina@gmail.com

mobil: 0032-466-280-737
 

Végzettség, szaktudás: magyar és német szakos bölcsész és tanár

Tevékenységi kör: német nyelvtanítás, nyelvvizsgára, illetve állásinterjúra való felkészítés, kommunikációs készségfejlesztés felnőtteknek, fordítás, magyar nyelvtanítás, írás- olvasás- és beszédkészség-fejlesztés gyerekeknek is

Munka nyelve: magyar, német, angol

Bemutatkozás: Pályafutásom során a tanítási és a tanulási folyamat minden lépcsőfokát bejártam, a kezdetektől a tanárképzésig. Budapesten először középiskolában, és az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán, majd egy nyelviskolában tanítottam, később pedig én lettem ennek a nyelviskolának a vezetője. Ezután dolgoztam egy kiemelt EU-s projektben is, ahol tréningeket szerveztem és tananyagot lektoráltam, valamint egy e-learning rendszer üzemeltetésében is részt vettem. Számomra a legizgalmasabb dolgok egyike, a tanítványaim fejlődését figyelni és elősegíteni, és mindig újabb módszereket kitalálni arra, hogy a tanulás szórakoztató, mégis hatékony legyen. Brüsszelbe érkezésem óta főleg EU-s szaknyelvet tanítok, és állásinterjúra felkészítő tréningeket tartok. Bővebben: http://www.linkedin.com/pub/krisztina-kozma/59/80b/606

Sági Péter

 

konduktor

székhely: Maasmechelen, Hasselt, Maastricht, Düsseldorf

email: petersagi68@gmail.com

Végzettség, szaktudás: konduktor (tanító szakirány) - Pető András Főiskola (PAF)

Tevékenységi kör: gyerekek és fiatalok pedagógiai- és mozgásfejlesztése

Munka nyelve: magyar, holland, német, angol

Bemutatkozás: Tevékenységeim elsősorban az óvodás és iskoláskorú gyermekek és fiatal felnőttek komplex mozgás és pedagógiai fejlesztése, nevelése. Tanulmányaim során szerzett tapasztalataimat az elmúlt években rehabilitációs klinikákon, iskolákban, fejlesztő táborokban különböző szakemberekkel együtt dolgozva, team tagjaként szereztem.

Nagy Anett

 

óvodapedagógus, tanító, gyógypedagógus,
nyelv-és beszédfejlesztő tanár,
szakvizsgázott pedagógus

székhely: Oostende, Szolnok

email: anett.nagy@citromail.com

mobil:  0620/9582-509

 

Végzettség, szaktudás: óvodapedagógus, tanító, gyógypedagógus- tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirány, nyelv- és beszédfejlesztő tanár Ayres terapeuta,
Komplex Mozgásfejlesztő,

Tevékenységi kör:  enyhe értelmi sérült, részképesség zavaros gyerekek oktatása, fejlesztése képességfelmérés, iskolaérettség vizsgálata, beszédindítás, nyelvi fejlesztés-szókincsbővítés
komplex mozgásterápiás fejlesztéssel tanulási-magatartási zavarainak korrekciója, tantárgyi korrepetáció alsó tagozaton

Munka nyelve: magyar

Bemutatkozás: 13 éve dolgozom pedagógusként. Pályámat egy alapítványi általános iskolában kezdtem, ahol tanítóként tevékenykedtem. Itt volt szerencsém elsőtől negyedikig végigkövetni egy diákcsapat fejlődését, mint osztályfőnök, de emellett a sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztése is az én feladatom volt. Jelenleg főállásban egy szegregált intézmény tanulásban akadályozottak tagozatán tanítok 2. osztályos gyermekeket. A csoportomba járó tanulók többsége enyhe értelmi fogyatékos, de jár súlyosan látás- illetve hallássérült és autista gyermek is tagja a közösségnek. Feladatkörömbe az írás- és olvasástanítás, szókincsbővítés és a beszéddel kapcsolatos problémák, nehézségeknek a kezelése tartozik. Emellett 6 éve dolgozom egy játszóházban, mint gyógypedagógus és a komplex
foglalkozások tervezése és azok lebonyolítása tartozik a feladatkörömbe. A játszóház preventív szemléletű, megelőzéssel és korai fejlesztéssel dolgozunk a problémák megszüntetéséért. Holisztikus és minőségcentrikus szemlélettel igyekeztem gondoskodni a csoportjaimba járó gyerekekről. Egy Katolikus Általános Iskolában és Óvodában a sajátos nevelési igényű gyermekek rehabilitációs foglalkozásainak megszervezése,
megtartása is az én kompetenciám. Jelenleg főként Magyarországon végzek szakmai tevékenységet, de terveim közöttszerepel a megszerzett munkatapasztalat külföldön történő kamatoztatása.

IMG_20200213_190158.jpg
Kmetz Eszter

 

gyógypedagógus

székhely: Gent

emailkmetzeszter@gmail.com

 

Végzettség, szaktudás: autizmus spektrum pedagógiája és hallássérültek pedagógiája

Tevékenységi kör: oktatás, fejlesztés

Munka nyelve: magyar

Bemutatkozás: Kmetz Eszter vagyok, az ELTE-n végeztem mint gyógypedagógus, autizmus spektrum pedagógiája és hallássérültek pedagógiája szakirányokon. Fél évet tanultam Hollandiában az Erasmus program keretein belül a Groningeni Egyetemen 'Behavioural and Social Sciences' szakirányon. Szakterületen eltöltött éveim alatt volt szerencsém több színtéren is kipróbálni magam, terepgyakorlataimat gyermekpszichiatrián, autizmus diagnoszikával töltöttem, illetve hallássérülteket tanítottam és fejlesztettem. Főállásban egy szegregált intézményben helyezkedtem el, ahol autista gyermekeket tanítottam első évfolyamtól kezdve. Másodállásban autizmusban érintett gyerekek szociális és kommunikáció fejlesztését végeztem, hallásneveléssel foglalkoztam, illetve komplex gyógypedagógiai fejlesztéseket is vállaltam. Külföldi tartózkodásom alatt is szeretném gyakorolni hivatásom, keressen bizalommal! 

 

bottom of page