top of page

Orvosok, egészségügyi szakemberek

Erdélyi Hajnalka

​gyógytornász, jóga oktató

székhely: Brüsszel

email: hajni.erdelyi@gmail.com

mobil: 0032-498-667-231

web: www.kinehajni.com

Végzettség, szaktudás: gyógytornász, jógaoktató
Tevékenységi kör: felnőtt mozgásszervi problémákra konzervatív és postoperatív terápia, valamint pre-és postnatal torna, csoportos kismama torna és szülésfelkészítés
Munka nyelve: magyar, angol
Bemutatkozás: Adott volt, hogy nem szeretnék irodában ülni, emberekkel szeretnék foglalkozni, orvos soha nem akartam lenni, örökmozgó vagyok, így kerekedett ki ebből a gyógytornász. Az egyik legkiválóbb magyar térd sebész mellett kezdtem, és az ő teamjének munkája magával ragadott, tanított. Beleástam magam a térd és a gerinc problémáiba. Közben jóga oktató is lettem, ami egy újabb inspirációt és komplexitást adott a munkámnak.  Majd amint Brüsszelben saját vállalkozást indítottam és családot alapítottunk, belépett egy újabb szerelem, a perinatális munkásság, amelyet így anyaként még jobban imádok és átérzek. Nagyszerű, hogy a kismama csoportokon barátságok szövődnek, és támaszt nyújtanak egymásnak az újdonsült anyukák, ez is az egyik közvetett célja a csoportnak. Óriási lelki és testi eredményeket látok a szülés utáni egyéni tornában, ahol van egy rövid idő, ami az anyukáról szól, egy ritmus, egy rendszeresség, egy hely, egy segítség, egy kimozdulási lehetőség, ami ráadásul a regenerációt szolgálja. Az csak a plusz, hogy utána látom és fogom a babákat, akik hónapokig hallgatták a hangom, és végre én is találkozhatom velük. Külön öröm.

Ekaterina Artemenko

konduktor-tanító

székhely: Brüsszel 

email: katalin2003@hotmail.co.uk

mobil: 0032-485-694 775
 

Végzettség, szaktudás: konduktor-tanító (Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete; részletes információ a konduktív nevelésről ezen a honlapon tekinthető meg: http://peto.hu/start/)

„Nurtured Heart Approach” szakember (Training for NHA Certification, Tucson, AZ, USA, 2008; részletes információ a „Nurtured Heart” módszerről ezen a honlapon tekinthető meg: http://difficultchild.com/)

Tevékenységi kör: mozgássérült és viselkedési zavarokkal rendelkező gyerekek és felnőttek rehabilitációja Pető módszerrel

Munka nyelve: magyar, angol, orosz, francia
Bemutatkozás: 18 éve segítek aktív és önálló életre felkészíteni autista, dyslexiás, figyelem- és önértékelési zavaros, szelektív néma, illetve mozgás rendellenességekkel   rendelkező gyerekeket és felnőtteket (hemiplegia, diplegia, dupla hemiplegia, athetosis, ataxia és más). A tapasztalataimat Magyarországon, Angliában és Belgiumban speciális, illetve normal tanrendű iskolákban szereztem. Mottóm: “The only disability in life is a bad attitude”.

Dr. Kovács Tamás

szülész-nőgyógyász szakorvos, ultrahang specialista

székhely: Brüsszel​,  Woluwe Saint-Lambert

email: dr.tamas.kovacs@gmail.com

mobil: 0032-473- 178-774

web: www.facebook.com/drkovacstamas

www.drkovacstamas.eu

Végzettség, szaktudás: szülész-nőgyógyász szakorvos, ultrahang specialista

Tevékenységi kör: preconcepcionális tanácsadás, terhesgondozás, magzati ultrahang vizsgálat, szülészeti ellátás, szülés utáni gondozás, meddőségi kivizsgálás és terápia; nőgyógyászati szűrővizsgálatok, ultrahang diagnosztika, ciklusproblémák, fogamzásgátlás, tinédzser tanácsadás, menopauza, minimál-invazív sebészet.

Munka nyelve: magyar, angol, holland

Bemutatkozás:Magyarországon szereztem orvosi végzettséget és szakorvosi képesítést. Szakmai és élettapasztalaimat bővítendő ezután az elmúlt pár évben Belgiumban és Hollandiában dolgoztam. 2014 elején Kovács Anikó szülésznő kollégával együtt elindítottam szülészet-nőgyógyászati rendelőmet Woluwe Saint-Lambertben. Magyar nyelven, magyar igényekre szabva hidat képezünk a belgiumi magyar közösség és a belga egészségügy között.Szülészként abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy rendszeresen jelen lehetek az emberi élet egy nagy pillanatánál, amikor egy (néha több :) ) baba világra jön. Ezt a eseményt sok misztikum övezi, hiszen életünk meghatározó, a legtöbb ember számára ugyanakkor rejtélyes történése. A szülészorvos sokat tehet abban, hogy vajúdót és családját átkalauzolja és szükség esetén megóvja ezen út veszélyeitől.Női bajok orvosaként fontosnak tartom olyan környezet megteremtését, ahová bizalommal és szorongás nélkül fordulhatnak hölgyeink, ők állnak a figyelem középpontjában és színvonalas szakmai segítségre számíthatnak.

Szabó Gyöngyvér Judit

(gyógy)testnevelő, úszásedző

székhely: Brüsszel

email: kardos.gyongy@gmail.com

mobil: 0032-489-188-479

 

Végzettség, szaktudás: testnevelő-, gyógytestnevelő tanár, úszásedző
Tevékenységi kör: testnevelés oktatás, úszásoktatás, tartásjavító torna, SNI-sek sportja
Munka nyelve: magyar, angol
Bemutatkozás: 
Jelenleg az Európai Iskola periscolaire activitie keretein belül tartok sportfoglalkozásokat. Emellett heti 3-4-szer magán óra jelleggel úszást oktatok illetve tartásjavító órákat adok. Tanultam még, illetve nagyon érdekel a Sajátos Nevelési Igényű gyerekek sportja, testnevelése, gyógytestnevelése. Nagyon szívesen foglalkozom gyerekekkel és felnőttekkel a legkisebbektől a legnagyobbakig!

Kovács Anikó

​szülésznő, aromaterapeuta, KoroKan masszőr

székhely: Brüsszel

email: kovaniko@gmail.com

mobil: 0032-472-553-653

web: anikokovacs.blogspot.be

Végzettség, szaktudás: szülésznő, aromaterapeuta, KoroKan masszőr, KoroKan kismama masszőr
Tevékenységi kör: várandós tanácsadás, szülésfelkészítés, szoptatási tanácsadás, babagondozás, várandós és babamasszázs, aromaterápiás tanácsadás, egészségmegőrzés
Munka nyelve: magyar
Bemutatkozás: 
Hivatásom szerint szülésznő vagyok, de minden más tevékenység vonz ahol emberekkel foglalkozhatok, embereken segíthetek, ápolhatok, gondozhatok. Hiszem, hogy a természetből mindent megkaphatunk, amire egészségünk megőrzése, és betegség esetén az egyensúly visszaállítása céljából szükségünk van. Folyamatos továbbképzésekkel gazdagítom tudásomat, hogy a hozzám forduló embereket legjobb tudásom szerint segítsem az egészséges-, harmonikus élet felé vezető úton.

Dr. Mózes Anna

pszichiáter

székhely: Brüsszel 

email: dr.mozesanna@gmail.com

mobil: 0032-498-305-732
 

Végzettség, szaktudás: felnőtt pszichiáter, család- és párterapeuta

Tevékenységi kör: egyéni pszichiátriai es pszichoterápiás konzultáció, pszichiátriai betegségek kórházi és ambuláns ellátása, pár es család terápia

Munka nyelve: magyar, francia, olasz, angol
Bemutatkozás: Magyarországon végeztem az orvosi egyetemet és Belgiumban a pszichiátria szakképzést. Jelenleg a St Jean kórház felnőtt pszichiátria osztályán dolgozom és együttműködöm az anya-gyerek osztály gyermekpszichiáterével. Ezen kivül ambuláns rendelést tartok a kórházban és magánrendelésen (Uccle).

Brüsszelben dolgozó magyar ajkú gyermekorvosok
 
Dr. Marianne Winkler

gyermekorvosi magánrendelés, bejelentkezés telefonon

székhely: Brüsszel, 1050 Ixelles, ​Rue Van Driessche 62​

telefon: 0032-2-345-9325

 

Dr. Kun Marianna

0-6 éves korú gyerekek számára rendelés a belga O.N.E. rendelőiben, bejelentkezés telefonon

Hétfő du: Ixelles, Rue de la Réforme 34A                   tel: 02 345 21 42
Kedd de: W. St. Lambert, Rue Timmermans 39.      tel: 02 736 34 35

Kedd du: Uccle, Rue J. P. Carsoel 2.                            tel: 02 374 42 63
Csütörtök de: St. Josse, Rue de l'Alliance 18.             tel: 02 217 17 50
Csütörtök du: Bruxelles, Bld de Waterloo 110.           tel: 02 535 43 58
Péntek de: Ixelles, Rue de la Réforme 34A                 tel: 02 345 21 42

Péntek du: Ixelles, Avenue Grenadiers 48.                tel: 02 675 09 83

Ritter Andrea, PhD.

klinikai szakpszichológus

székhely: BudapestBrüsszel 

email: dr.ritter.andrea@gmail.com

mobil: 0036203124371

websitewww.valtozasrendelo.hu

Végzettség, szaktudás: mérnök, klinikai szakpszichológus, elméleti pszichoanalízis doktori fokozat

Tevékenységi kör:  pszichoanalitikus, fókuszorientált tanácsadás, hosszabb önismereti terápia, pár- és családterápiás konzultáció.  

Munka nyelve: magyar

Munkamód: skype terápia és a személyes találkozás váltakozása
Bemutatkozás: Közel 3 évtizedes klinikai tapasztalatom van a pszichés problémák klinikai kezelése terén. Pszichoanalitikus képzettséggel és szemlélettel dolgozom, de tapasztalatom van a családterápia, a pszichodráma és a mediáció terén is.  Az utóbbi években nagy gyakorlatot szereztem a skype-on történő pszichológiai tanácsadásban. 

Fordulhatnak hozzám a mindennapi élettel együtt járó pszichés problémákkal: depresszió, pánik, szorongás, teljesítménygátlás, identitás krízisek, felnőtté válás. Interkulturális kérdések feldolgozása, a generációkon és kultúrákon átívelő családi és kulturális hatások megértése, külföldi élettel és munkavállalással kapcsolatos lelki megakadások, beilleszkedés. Speciális területem ezen felül a különböző szexuális identitással (LMBTQ) együtt járó pszichológiai helyzetek feloldása, identitás felvállalás, coming out krízis, családi konzultáció saját módszer segítségével, azonos nemű párkapcsolati konzultáció, társadalmi diszkriminációból eredő pszichés gátlások.

Orvosok, egészségügyi szakemberek

Erdélyi Hajnalka

​gyógytornász, jóga oktató

székhely: Brüsszel

email: hajni.erdelyi@gmail.com

mobil: 0032-498-667-231

web: www.kinehajni.com

Végzettség, szaktudás: gyógytornász, jógaoktató
Tevékenységi kör: felnőtt mozgásszervi problémákra konzervatív és postoperatív terápia, valamint pre-és postnatal torna, csoportos kismama torna és szülésfelkészítés
Munka nyelve: magyar, angol
Bemutatkozás: Adott volt, hogy nem szeretnék irodában ülni, emberekkel szeretnék foglalkozni, orvos soha nem akartam lenni, örökmozgó vagyok, így kerekedett ki ebből a gyógytornász. Az egyik legkiválóbb magyar térd sebész mellett kezdtem, és az ő teamjének munkája magával ragadott, tanított. Beleástam magam a térd és a gerinc problémáiba. Közben jóga oktató is lettem, ami egy újabb inspirációt és komplexitást adott a munkámnak.  Majd amint Brüsszelben saját vállalkozást indítottam és családot alapítottunk, belépett egy újabb szerelem, a perinatális munkásság, amelyet így anyaként még jobban imádok és átérzek. Nagyszerű, hogy a kismama csoportokon barátságok szövődnek, és támaszt nyújtanak egymásnak az újdonsült anyukák, ez is az egyik közvetett célja a csoportnak. Óriási lelki és testi eredményeket látok a szülés utáni egyéni tornában, ahol van egy rövid idő, ami az anyukáról szól, egy ritmus, egy rendszeresség, egy hely, egy segítség, egy kimozdulási lehetőség, ami ráadásul a regenerációt szolgálja. Az csak a plusz, hogy utána látom és fogom a babákat, akik hónapokig hallgatták a hangom, és végre én is találkozhatom velük. Külön öröm.

Ekaterina Artemenko

konduktor-tanító

székhely: Brüsszel 

email: katalin2003@hotmail.co.uk

mobil: 0032-485-694 775
 

Végzettség, szaktudás: konduktor-tanító (Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete; részletes információ a konduktív nevelésről ezen a honlapon tekinthető meg: http://peto.hu/start/)

„Nurtured Heart Approach” szakember (Training for NHA Certification, Tucson, AZ, USA, 2008; részletes információ a „Nurtured Heart” módszerről ezen a honlapon tekinthető meg: http://difficultchild.com/)

Tevékenységi kör: mozgássérült és viselkedési zavarokkal rendelkező gyerekek és felnőttek rehabilitációja Pető módszerrel

Munka nyelve: magyar, angol, orosz, francia
Bemutatkozás: 18 éve segítek aktív és önálló életre felkészíteni autista, dyslexiás, figyelem- és önértékelési zavaros, szelektív néma, illetve mozgás rendellenességekkel   rendelkező gyerekeket és felnőtteket (hemiplegia, diplegia, dupla hemiplegia, athetosis, ataxia és más). A tapasztalataimat Magyarországon, Angliában és Belgiumban speciális, illetve normal tanrendű iskolákban szereztem. Mottóm: “The only disability in life is a bad attitude”.

Dr. Kovács Tamás

szülész-nőgyógyász szakorvos, ultrahang specialista

székhely: Brüsszel​,  Woluwe Saint-Lambert

email: dr.tamas.kovacs@gmail.com

mobil: 0032-473- 178-774

web: www.facebook.com/drkovacstamas

www.drkovacstamas.eu

Végzettség, szaktudás: szülész-nőgyógyász szakorvos, ultrahang specialista

Tevékenységi kör: preconcepcionális tanácsadás, terhesgondozás, magzati ultrahang vizsgálat, szülészeti ellátás, szülés utáni gondozás, meddőségi kivizsgálás és terápia; nőgyógyászati szűrővizsgálatok, ultrahang diagnosztika, ciklusproblémák, fogamzásgátlás, tinédzser tanácsadás, menopauza, minimál-invazív sebészet.

Munka nyelve: magyar, angol, holland

Bemutatkozás:Magyarországon szereztem orvosi végzettséget és szakorvosi képesítést. Szakmai és élettapasztalaimat bővítendő ezután az elmúlt pár évben Belgiumban és Hollandiában dolgoztam. 2014 elején Kovács Anikó szülésznő kollégával együtt elindítottam szülészet-nőgyógyászati rendelőmet Woluwe Saint-Lambertben. Magyar nyelven, magyar igényekre szabva hidat képezünk a belgiumi magyar közösség és a belga egészségügy között.Szülészként abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy rendszeresen jelen lehetek az emberi élet egy nagy pillanatánál, amikor egy (néha több :) ) baba világra jön. Ezt a eseményt sok misztikum övezi, hiszen életünk meghatározó, a legtöbb ember számára ugyanakkor rejtélyes történése. A szülészorvos sokat tehet abban, hogy vajúdót és családját átkalauzolja és szükség esetén megóvja ezen út veszélyeitől.Női bajok orvosaként fontosnak tartom olyan környezet megteremtését, ahová bizalommal és szorongás nélkül fordulhatnak hölgyeink, ők állnak a figyelem középpontjában és színvonalas szakmai segítségre számíthatnak.

Szabó Gyöngyvér Judit

(gyógy)testnevelő, úszásedző

székhely: Brüsszel

email: kardos.gyongy@gmail.com

mobil: 0032-489-188-479

 

Végzettség, szaktudás: testnevelő-, gyógytestnevelő tanár, úszásedző
Tevékenységi kör: testnevelés oktatás, úszásoktatás, tartásjavító torna, SNI-sek sportja
Munka nyelve: magyar, angol
Bemutatkozás: 
Jelenleg az Európai Iskola periscolaire activitie keretein belül tartok sportfoglalkozásokat. Emellett heti 3-4-szer magán óra jelleggel úszást oktatok illetve tartásjavító órákat adok. Tanultam még, illetve nagyon érdekel a Sajátos Nevelési Igényű gyerekek sportja, testnevelése, gyógytestnevelése. Nagyon szívesen foglalkozom gyerekekkel és felnőttekkel a legkisebbektől a legnagyobbakig!

Kovács Anikó

​szülésznő, aromaterapeuta, KoroKan masszőr

székhely: Brüsszel

email: kovaniko@gmail.com

mobil: 0032-472-553-653

web: anikokovacs.blogspot.be

Végzettség, szaktudás: szülésznő, aromaterapeuta, KoroKan masszőr, KoroKan kismama masszőr
Tevékenységi kör: várandós tanácsadás, szülésfelkészítés, szoptatási tanácsadás, babagondozás, várandós és babamasszázs, aromaterápiás tanácsadás, egészségmegőrzés
Munka nyelve: magyar
Bemutatkozás: 
Hivatásom szerint szülésznő vagyok, de minden más tevékenység vonz ahol emberekkel foglalkozhatok, embereken segíthetek, ápolhatok, gondozhatok. Hiszem, hogy a természetből mindent megkaphatunk, amire egészségünk megőrzése, és betegség esetén az egyensúly visszaállítása céljából szükségünk van. Folyamatos továbbképzésekkel gazdagítom tudásomat, hogy a hozzám forduló embereket legjobb tudásom szerint segítsem az egészséges-, harmonikus élet felé vezető úton.

Dr. Mózes Anna

pszichiáter

székhely: Brüsszel 

email: dr.mozesanna@gmail.com

mobil: 0032-498-305-732
 

Végzettség, szaktudás: felnőtt pszichiáter, család- és párterapeuta

Tevékenységi kör: egyéni pszichiátriai es pszichoterápiás konzultáció, pszichiátriai betegségek kórházi és ambuláns ellátása, pár es család terápia

Munka nyelve: magyar, francia, olasz, angol
Bemutatkozás: Magyarországon végeztem az orvosi egyetemet és Belgiumban a pszichiátria szakképzést. Jelenleg a St Jean kórház felnőtt pszichiátria osztályán dolgozom és együttműködöm az anya-gyerek osztály gyermekpszichiáterével. Ezen kivül ambuláns rendelést tartok a kórházban és magánrendelésen (Uccle).

Brüsszelben dolgozó magyar ajkú gyermekorvosok
 
Dr. Marianne Winkler

gyermekorvosi magánrendelés, bejelentkezés telefonon

székhely: Brüsszel, 1050 Ixelles, ​Rue Van Driessche 62​

telefon: 0032-2-345-9325

 

Dr. Kun Marianna

0-6 éves korú gyerekek számára rendelés a belga O.N.E. rendelőiben, bejelentkezés telefonon

Hétfő du: Ixelles, Rue de la Réforme 34A                   tel: 02 345 21 42
Kedd de: W. St. Lambert, Rue Timmermans 39.      tel: 02 736 34 35

Kedd du: Uccle, Rue J. P. Carsoel 2.                            tel: 02 374 42 63
Csütörtök de: St. Josse, Rue de l'Alliance 18.             tel: 02 217 17 50
Csütörtök du: Bruxelles, Bld de Waterloo 110.           tel: 02 535 43 58
Péntek de: Ixelles, Rue de la Réforme 34A                 tel: 02 345 21 42

Péntek du: Ixelles, Avenue Grenadiers 48.                tel: 02 675 09 83

Ritter Andrea, PhD.

klinikai szakpszichológus

székhely: BudapestBrüsszel 

email: dr.ritter.andrea@gmail.com

mobil: 0036203124371

websitewww.valtozasrendelo.hu

Végzettség, szaktudás: mérnök, klinikai szakpszichológus, elméleti pszichoanalízis doktori fokozat

Tevékenységi kör:  pszichoanalitikus, fókuszorientált tanácsadás, hosszabb önismereti terápia, pár- és családterápiás konzultáció.  

Munka nyelve: magyar

Munkamód: skype terápia és a személyes találkozás váltakozása
Bemutatkozás: Közel 3 évtizedes klinikai tapasztalatom van a pszichés problémák klinikai kezelése terén. Pszichoanalitikus képzettséggel és szemlélettel dolgozom, de tapasztalatom van a családterápia, a pszichodráma és a mediáció terén is.  Az utóbbi években nagy gyakorlatot szereztem a skype-on történő pszichológiai tanácsadásban. 

Fordulhatnak hozzám a mindennapi élettel együtt járó pszichés problémákkal: depresszió, pánik, szorongás, teljesítménygátlás, identitás krízisek, felnőtté válás. Interkulturális kérdések feldolgozása, a generációkon és kultúrákon átívelő családi és kulturális hatások megértése, külföldi élettel és munkavállalással kapcsolatos lelki megakadások, beilleszkedés. Speciális területem ezen felül a különböző szexuális identitással (LMBTQ) együtt járó pszichológiai helyzetek feloldása, identitás felvállalás, coming out krízis, családi konzultáció saját módszer segítségével, azonos nemű párkapcsolati konzultáció, társadalmi diszkriminációból eredő pszichés gátlások.

Erdélyi Hajnalka

​gyógytornász, jóga oktató

székhely: Brüsszel

email: hajni.erdelyi@gmail.com

mobil: 0032-498-667-231

web: www.kinehajni.com

Végzettség, szaktudás: gyógytornász, jógaoktató
Tevékenységi kör: felnőtt mozgásszervi problémákra konzervatív és postoperatív terápia, valamint pre-és postnatal torna, csoportos kismama torna és szülésfelkészítés
Munka nyelve: magyar, angol
Bemutatkozás: Adott volt, hogy nem szeretnék irodában ülni, emberekkel szeretnék foglalkozni, orvos soha nem akartam lenni, örökmozgó vagyok, így kerekedett ki ebből a gyógytornász. Az egyik legkiválóbb magyar térd sebész mellett kezdtem, és az ő teamjének munkája magával ragadott, tanított. Beleástam magam a térd és a gerinc problémáiba. Közben jóga oktató is lettem, ami egy újabb inspirációt és komplexitást adott a munkámnak.  Majd amint Brüsszelben saját vállalkozást indítottam és családot alapítottunk, belépett egy újabb szerelem, a perinatális munkásság, amelyet így anyaként még jobban imádok és átérzek. Nagyszerű, hogy a kismama csoportokon barátságok szövődnek, és támaszt nyújtanak egymásnak az újdonsült anyukák, ez is az egyik közvetett célja a csoportnak. Óriási lelki és testi eredményeket látok a szülés utáni egyéni tornában, ahol van egy rövid idő, ami az anyukáról szól, egy ritmus, egy rendszeresség, egy hely, egy segítség, egy kimozdulási lehetőség, ami ráadásul a regenerációt szolgálja. Az csak a plusz, hogy utána látom és fogom a babákat, akik hónapokig hallgatták a hangom, és végre én is találkozhatom velük. Külön öröm.

Ekaterina Artemenko

konduktor-tanító

székhely: Brüsszel 

email: katalin2003@hotmail.co.uk

mobil: 0032-485-694 775
 

Végzettség, szaktudás: konduktor-tanító (Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete; részletes információ a konduktív nevelésről ezen a honlapon tekinthető meg: http://peto.hu/start/)

„Nurtured Heart Approach” szakember (Training for NHA Certification, Tucson, AZ, USA, 2008; részletes információ a „Nurtured Heart” módszerről ezen a honlapon tekinthető meg: http://difficultchild.com/)

Tevékenységi kör: mozgássérült és viselkedési zavarokkal rendelkező gyerekek és felnőttek rehabilitációja Pető módszerrel

Munka nyelve: magyar, angol, orosz, francia
Bemutatkozás: 18 éve segítek aktív és önálló életre felkészíteni autista, dyslexiás, figyelem- és önértékelési zavaros, szelektív néma, illetve mozgás rendellenességekkel   rendelkező gyerekeket és felnőtteket (hemiplegia, diplegia, dupla hemiplegia, athetosis, ataxia és más). A tapasztalataimat Magyarországon, Angliában és Belgiumban speciális, illetve normal tanrendű iskolákban szereztem. Mottóm: “The only disability in life is a bad attitude”.

Dr. Kovács Tamás

szülész-nőgyógyász szakorvos, ultrahang specialista

székhely: Sterrebeek (Brüsszel)

email: info@drkovacs.be

mobil: +32 473 17 87 74

web: www.drkovacs.be

Végzettség, szaktudás: szülész-nőgyógyász szakorvos, ultrahang specialista

Tevékenységi kör: preconcepcionális tanácsadás, terhesgondozás, magzati ultrahang vizsgálat, szülészeti ellátás, szülés utáni gondozás, meddőségi kivizsgálás és terápia; nőgyógyászati szűrővizsgálatok, ultrahang diagnosztika, ciklusproblémák, fogamzásgátlás, tinédzser tanácsadás, menopauza, minimál-invazív sebészet.

Munka nyelve: magyar, angol, holland

Bemutatkozás:Magyarországon szereztem orvosi végzettséget és szakorvosi képesítést. Szakmai és élettapasztalaimat bővítendő ezután az elmúlt pár évben Belgiumban és Hollandiában dolgoztam. 2014 elején Kovács Anikó szülésznő kollégával együtt elindítottam szülészet-nőgyógyászati rendelőmet Woluwe Saint-Lambertben. Magyar nyelven, magyar igényekre szabva hidat képezünk a belgiumi magyar közösség és a belga egészségügy között.Szülészként abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy rendszeresen jelen lehetek az emberi élet egy nagy pillanatánál, amikor egy (néha több :) ) baba világra jön. Ezt a eseményt sok misztikum övezi, hiszen életünk meghatározó, a legtöbb ember számára ugyanakkor rejtélyes történése. A szülészorvos sokat tehet abban, hogy vajúdót és családját átkalauzolja és szükség esetén megóvja ezen út veszélyeitől.Női bajok orvosaként fontosnak tartom olyan környezet megteremtését, ahová bizalommal és szorongás nélkül fordulhatnak hölgyeink, ők állnak a figyelem középpontjában és színvonalas szakmai segítségre számíthatnak.

Dr. Mózes Anna

pszichiáter

székhely: Brüsszel 

email: dr.mozesanna@gmail.com

mobil: 0032-498-305-732
 

Végzettség, szaktudás: felnőtt pszichiáter, család- és párterapeuta

Tevékenységi kör: egyéni pszichiátriai es pszichoterápiás konzultáció, pszichiátriai betegségek kórházi és ambuláns ellátása, pár es család terápia

Munka nyelve: magyar, francia, olasz, angol
Bemutatkozás: Magyarországon végeztem az orvosi egyetemet és Belgiumban a pszichiátria szakképzést. Jelenleg a St Jean kórház felnőtt pszichiátria osztályán dolgozom és együttműködöm az anya-gyerek osztály gyermekpszichiáterével. Ezen kivül ambuláns rendelést tartok a kórházban és magánrendelésen (Uccle).

Ritter Andrea, PhD.

klinikai szakpszichológus

székhely: BudapestBrüsszel 

email: dr.ritter.andrea@gmail.com

mobil: 0036203124371

websitewww.valtozasrendelo.hu

Végzettség, szaktudás: mérnök, klinikai szakpszichológus, elméleti pszichoanalízis doktori fokozat

Tevékenységi kör:  pszichoanalitikus, fókuszorientált tanácsadás, hosszabb önismereti terápia, pár- és családterápiás konzultáció.  

Munka nyelve: magyar

Munkamód: skype terápia és a személyes találkozás váltakozása
Bemutatkozás: Közel 3 évtizedes klinikai tapasztalatom van a pszichés problémák klinikai kezelése terén. Pszichoanalitikus képzettséggel és szemlélettel dolgozom, de tapasztalatom van a családterápia, a pszichodráma és a mediáció terén is.  Az utóbbi években nagy gyakorlatot szereztem a skype-on történő pszichológiai tanácsadásban. 

Fordulhatnak hozzám a mindennapi élettel együtt járó pszichés problémákkal: depresszió, pánik, szorongás, teljesítménygátlás, identitás krízisek, felnőtté válás. Interkulturális kérdések feldolgozása, a generációkon és kultúrákon átívelő családi és kulturális hatások megértése, külföldi élettel és munkavállalással kapcsolatos lelki megakadások, beilleszkedés. Speciális területem ezen felül a különböző szexuális identitással (LMBTQ) együtt járó pszichológiai helyzetek feloldása, identitás felvállalás, coming out krízis, családi konzultáció saját módszer segítségével, azonos nemű párkapcsolati konzultáció, társadalmi diszkriminációból eredő pszichés gátlások.

Brüsszelben dolgozó magyar ajkú gyermekorvosok
 
Dr. Marianne Winkler

gyermekorvosi magánrendelés, bejelentkezés telefonon

székhely: Brüsszel, 1050 Ixelles, ​Rue Van Driessche 62​

telefon: 0032-2-345-9325

 

Dr. Kun Marianna

0-6 éves korú gyerekek számára rendelés a belga O.N.E. rendelőiben, bejelentkezés

Hétfő du: Ixelles, Rue Franz Merjay 120.                  tel: 02 345 21 42
Kedd de: W. St. Lambert, Rue Timmermans 39.      tel: 02 736 34 35

Kedd du: Uccle, Rue J. P. Carsoel 2.                            tel: 02 374 42 63
Csütörtök de: St. Josse, Rue de l'Alliance 18.             tel: 02 217 17 50
Csütörtök du: Bruxelles, Bld de Waterloo 110.           tel: 02 535 43 58
Péntek de: Ixelles, Rue Franz Merjay 120.                  tel: 02 345 21 42

Péntek du: Ixelles, Avenue Grenadiers 48.                tel: 02 675 09 83

Belgiumban dolgozó magyar ajkú
fül-orr-gégész
 
Dr. Szücs Éva

Sint-Maria Halle

Ziekenhuislaan 100 | 1500 Halle

telefon: 02 363 66 50

e-mail: e.szucs@sintmaria.be

web: http://sintmaria.be/nl/szycs

 

Dr. Baranyai Róbert

fogorvos

székhely: Brüsszel (Woluwe-Saint-Pierre)

email: drbaranyairobert@gmail.com

mobil: 0032-484-684-987

rendelő: 02/779.81.92

Végzettség, szaktudás: fogorvos, fogászati szakterületek: endodoncia és implantáció

Tevékenységi kör:  általános fogászati rendelés, fogászati kezelés tervezés, prevenció (megelőzés)

Munka nyelve: magyar, angol, francia, román

Bemutatkozás: Fogorvosi képesítést a Kolozsvár-i egyetemen kaptam, majd Bupapesten, a Semmelweis egyetemen fogsebészeti szakosítást, ezt követően Brusselben gyökérkezelési (endodontia) szakképesítést szereztem. Jelenleg Brusselben élek és Woluwe-Saint-Pierre-ben dolgozok.

Habár saját gyermekeim még nincsenek, de ismerőseim  szerint jó érzékkel tudok foglalkozni a nagyon fiatal páciensekkel is. Alsó korhatár 6 év.

 

Mércz-Engel Borbála.jpg
Dr. Mércz-Engel Borbála

Termékenységi tanácsadó

székhely: Leuven

email: engelbori@gmail.com

mobil: +36 306462156, +32 474058099

Végzettség, szaktudás: általános orvos, termékenységi tanácsadó

Tevékenységi kör: természetes családtervezés, meddőség, vetélés, cikluszavarok, PMS kivizsgálásának segítése

Munka nyelve: magyar, angol

Bemutatkozás: Általános orvosi képzettséggel, személyes okokból ismerkedtem meg a Creighton Model FertilityCare módszerrel, amely természetes alternatívát kínál a teherbe esés segítésére és elkerülésére is. A tanulás során magam is elhivatottságot éreztem, hogy másokkal is megismertessem ezt az utat. Sokat jelent számomra, hogy a módszer tudományosan megalapozott, kéz a kézben jár a hagyományos orvoslással. A módszer önmegfigyelésen alapul, egyszerűen elsajátítható. Személyre szabott, kliens-és párközpontú (a férfiak is jelentős szerepet kapnak benne), standardizált és hatékony olyan állapotokban, mint a meddőség, vetélés, PMS és cikluszavarok. Célom, hogy a klienseimet magas szakmai színvonalon, empátiával és személyre szabottan támogassam a módszer elsajátításában és segítsem vágyott céljuk elérésében. A tanácsadás személyesen vagy skype-on is elérhető.

 

Anna - Move for Health picture.jpg
Konráth Réka Anna

gyógytornász

székhely: Wilrijk (Antwerpen),

Jules Moretuslei 145

emailanna@moveforhealth.be

mobil: +32 493 96 26 05

webhttps://www.moveforhealth.be

Végzettség, szaktudás: Gyógytornász
Tevékenységi kör: Mozgásszervi problémák prevenciója, rehabilitációja gyermekek és felnőttek részére egyaránt
Munka nyelve: magyar, angol, flamand
Bemutatkozás: A Pécsi Tudományegyetemen szereztem meg gyógytornász végzettségem, majd Belgiumba költözve helyezkedtem el a Move For Health csapatában Antwerpenben. Mindig is szerettem volna egy olyan team tagja lenni, amely az emberre, mint egészre fókuszál: elme, test és lélek: “Ép testben ép lélek”. Úgy vélem a teljes körű megközelítés a rehabilitáció kulcsa. Foglalkozásaim testre szabottak, a betegeim céljai az én céljaim. Fontosnak tartom a hozzám fordulók bizalmát kiépíteni, hogy együtt dolgozhassunk a közös cél érdekében. Célom, hogy továbbfejlesszem magam és tudásom, hogy a lehető legjobbat hozhassam ki a hozzám fordulókból.

 

Katalin_Hudecz_Roman.png
Hudecz-Román Katalin

TRE® provider, tánctanár

székhely: Brüsszel

email: trebrussels@gmail.com

mobil: +32 491 876 492

Facebook: syso_tre

Instagram: syso_tre

Végzettség, szaktudás: minősített TRE® provider, MA szakos táncpedagógus, HR szakember.

Munka nyelve: magyar, angol
Bemutatkozás: Budapest végeztem pedagógus szakirányon a Magyar Táncművészeti Egyetemen. Egészen mostanáig főként a tánccal – tanítás, előadások, workshopok – foglalkoztam, azonban mindig is szerettem volna segítő foglalkozást találni, így bukkantam rá a TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercises) képzésre. A provider képísítést 2022 november végén szereztem meg és azóta várok szeretettel mindenkit, aki szeretne egy kicsit fellélegezni a mindennapok nyomása alól.

A TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercises), azaz a stressz-, feszültség-, és traumaoldó gyakorlatok, egy test alapú módszert jelent, amely támogatja az ösztönös gyógyulási képességünket, és így természetes módon segít a testben felhalmozódott stressz, szorongás, és trauma feldolgozásban és elengedésben.
A résztvevők gyakran számolnak be  fizikai és érzelmi elengedésről, megkönnyebbülésről, mindezt anélkül, hogy a folyamat túlságosan megterhelné őket. A gyakorlatok segítenek újrakapcsolódni a velünk született, a testünk számára természetes biológiai tudással, a bennünk szunnyadó ösztönös elengedési képességünkhöz.
A TRE® egyszerű, biztonságos és hatékony. A TRE gyakorlása nem helyettesítheti az orvosi vagy pszichológiai természetű terápiás kezeléseket.
Kliensek által visszajelzett előnyök:
 

  • Csökkenti a szorongást

  • Serkenti az energiánkat és kitartásunkat

  • Segít csökkenteni a munkahelyi stressz okozta feszültséget

  • Elősegíti a jobb alvást

  • Csökkenti a kapcsolatokban megjelenő konfliktust

  • Csökkenti az izom- és hátfájdalmakat

  • Nagyobb érzelmi rugalmasságot biztosít

 

Brüsszelben dolgozó magyar ajkú gyermekorvosok
 
Dr. Marianne Winkler

gyermekorvosi magánrendelés, bejelentkezés telefonon

székhely: Brüsszel, 1050 Ixelles, ​Rue Van Driessche 62​

telefon: 0032-2-345-9325

 

Dr. Kun Marianna

0-6 éves korú gyerekek számára rendelés a belga O.N.E. rendelőiben, bejelentkezés

Hétfő du: Ixelles, Rue Franz Merjay 120.                  tel: 02 345 21 42
Kedd de: W. St. Lambert, Rue Timmermans 39.      tel: 02 736 34 35

Kedd du: Uccle, Rue J. P. Carsoel 2.                            tel: 02 374 42 63
Csütörtök de: St. Josse, Rue de l'Alliance 18.             tel: 02 217 17 50
Csütörtök du: Bruxelles, Bld de Waterloo 110.           tel: 02 535 43 58
Péntek de: Ixelles, Rue Franz Merjay 120.                  tel: 02 345 21 42

Péntek du: Ixelles, Avenue Grenadiers 48.                tel: 02 675 09 83

bottom of page